Четири медала за България от балканското първенство по гребане

Четири медала за България от балканското първенство по гребане

България спечели четири медала от балканското първенство по гребане за 2016 г. в Кастория (Гърция). В шампионатите на Балканите се състезават бъдещите надежди от региона, разделени на старша и младша възраст. Четворката скул на България в старшата възраст – Никола Попов, Атанас Найденов, Николай Желязков и Станимир Халаджов, взе сребърен медал. Нашите момчета бяха изпреварени само от лодката на домакините.

16-годишната ни нова надежда в женския скиф Мадлен Маркова спечели два бронзови медала. Първо при младшата възраст, където възможностите й бяха дори за титла. Призьорите от тази гонка награждаваше председателят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков. Във втория ден от Балканското първенство на езерото Орестиада в Кастория Мадлен стигна до бронзов медал и в старшата възраст. И в двата дни пред нея финишираха представителки на Румъния и Гърция. България спечели бронз и от женската четворка скул в старшата възраст.

Отличието завоюваха Диана Иванова, Дебора Димитрова, Полина Костадинова и Симона Костадинова.В дисциплината триумфираха гъркините пред момичетата от Румъния.

Източник: Sportal.bg

1 thought on “Четири медала за България от балканското първенство по гребане”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.