Участници и резултати от Международната регата в Загреб

На 08-09.04 се проведе традиционната международна регата на езерото Ярун в Загреб, Хърватска. в двата дни на състезанието участваха общо 735 лодки (419 в събота и 316 в неделя)!!! Освен „обичайните заподозрени“ – клубовете и националните отбори на Сърбия, Хърватска и Словения, на състезанието взеха участие и гребци от Естония, Турция, Словакия и Австрия.

Силно се представиха Олимпийския шампион на двойка скул Мартин Синкович, който се наложи над Марко Марянович от Сърбия във финала на скиф мъже в събота.  В леката категория Лукаш Бабач от Словакия остана втори, отстъпвайки на хърватина Лукаш Радонич. Трети в дисциплината е лидерът в словенската лека категория през последните години Радко Хърват.Юношите младша възраст на Турция грабнаха златото на двойка без и двойка скул.

В неделя Мартин Синкович и Лука Баричевич спечелиха мъжката двойка скул с време 6:17,83 мин, изпреварвайки с 3,57 сек естонците Тону Ендрексон и Алар Рая. Сръбските звезди Милош Власич и Ненад Бедик триумфираха на двойка без рулеви с 6:36,02, изпреварвайки с над 20 секунди вторите. Скифьорът от западната ни съседка Марко Марянович спечели златото в скифа, а победата на четворката без рулеви на Партизан с време 6:01,57, затвърди доброто представяне на отбора.

Пълни резултати от регатата можете да видите тук:

 

Загреб серии събота

Загреб финали събота

Загреб серии неделя

Загреб финали неделя

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.