Рекорден брой участници на регата „Черпоков“

На 04.06.2017 г на Гребната база се проведе традиционната регата „Черпоков“, в памет на легендарния за пловдивското гребане треньор. Състезанието беше посетено от рекорден за неговата история брой участници – 125 състезатели от 12 български, 3 гръцки и един английски клуб. Общият брой участващи лодки беше 150, разпределени в 18 различни дисциплини. 

В най-престижната – скиф мъже – златото спечели участвалият на ОИ в Рио Борис Йотов от клуб Армеец с време 3:31,70 мин. На второ място се класира Николай Георгиев от НСА, а на трето – Соларкис Ставрос от Керкинитис, Гърция. Иван Минков от Черпоков зае четвъртото място с време 3:45,62 мин, показвайки класа и превръщайки се в най-възрастният участник на състезанието със своите 38 години, 25 от които са свързани с гребането.

Йотов затвърди успешното си представяне, спечелвайки златен медал и на двойка скул, заедно с Неделчо Василев от Хеброс. Двамата се наложиха убедително над останалите участници в дисциплината с време 3:10,80 мин.

На двойка без рулеви при мъжете златото замина за Русе, спечелено от Лазар Пенев и Николай Желязков от Локомотив.

В женския скиф най-бърза се оказа Ермиони Ламприанду от Солун пред Диана Иванова и Ванеса Георгиева.

От състезателите на отбора – домакин се отличиха Линда Бонева и Владимира Фурнаджиева, които спечелиха титлите на скиф младша и старша възраст и останаха втори на двойка скул младша след представителките на NAOKTh. Антоанета Караиванова и Ванина Янакиева представяха клуба в два различни стила, финиширайки втори на двойка скул при девойките старша възраст и спечелвайки златото на двойка без рулеви при жените. 

Състезанието беше закрито със състезание на осморки за ветерани, където участие взеха четири отбора, които показаха майсторство и дух въпреки оределите си коси и нараснали обиколки на талиите.

Награждаването протече в празнична атмосфера на приятелство и уважение между отборите.

 

 

 

 

 

 

 

 

Пълните резултати от състезанието можете да изтеглите от ТУК

1 thought on “Рекорден брой участници на регата „Черпоков“”

  1. Имаше и женска осморка ветерани или тя така прелетя дистанцията че никой не я забеляза ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.