Осмо и девето място за българския отбор на ЕП за юноши във Варезе

Българските участници записаха престижни класирания в Б-финалите на проведеното през уикенда Европейско първенство за юноши и девойки във Варезе, Италия. Иван Йорданов от Хеброс (на снимката) се класира на 3-то място (9-то в крайното класиране) на скиф с време 7:31.03 мин, след представителите на Словакия и Унгария. Европейски шампион в дисциплината е Marcus CHUTE от Великобритания с време 6:58,95 мин.

При четворките скул, нашата лодка в състав Станислав Григоров (Локомотив), Владимир Ботев (Хеброс), Стефан Мутич (Армеец) и Йоан Иванов (ЦСКА) се класира на второ място в малкия финал (8-ми в крайното класиране) с време 6:13,17 мин. Шампиони в тази дисциплина станаха представителите на Чехия с време 5:51,60 мин.

Общо над 400 състезателя от 29 държави стартираха на първенството, проведено на Лаго ди Варезе. Представителите на 14 от тези страни успяха да достигнат до подиума за награждаване и се завърнаха у дома с медали на вратовете си. Най-тежката кошница си осигуриха представителите на съседна Румъния, които освен лодките и греблата си, на тръгване от Варезе, натовариха и три златни, един сребърен и един бронзов медал. Състезателите на Италия направиха всичко възможно да задържат максимален брой медали в собствената си страна и успяха с две златни, пет сребърни и едно бронзово отличие.

Трениращите за момента в Германия и Полша гребци от Украйна бяха представени от цели 32 състезатели и успяха да завоюват един сребърен и два бронзови медала. В знак на солидарност с тежкото положение в страната им, всички разходи по настаняването и вътрешния транспорт на отбора бяха поети от организаторите.

Резултати от състезанието могат да бъдат видени на посочените линкове.

Сборни резултати ЕП за юнпоши – 21.05.2022

Сборни резултати ЕП за юноши – 22.05.2022

JM1x FB

JM4x FB

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.