Три български лодки започват утре участието си на Европейското първенство в Рачице

 България ще вземе участие с три лодки на започващото утре Европейско първенство в Чехия.

На скиф лека категория ще бъдем представени от Неделчо Василев, който стартира във втори коридор на първа предварителна серия от 11:05 ч българско време. Първите две лодки се класират директно за полуфинал, а останалите отиват на репесаж.

На двойка скул ще участват деветите в Рио Георги Божилов и Кристиан Василев. Те ще спорят с още четири лодки за първите три места в своята серия, даващи право за директно класиране на полуфинал в 10:00 ч. В дисциплината участват общо 13 екипажа, като се забелязва липсата на Олимпийските шампиони от Хърватска. В тяхно отсъствие, фаворити за титлата са състезателите от Литва, а традиционно силните лодки на Германия, Англия, Италия и Франция ще спорят с нашите представители за разпределението на медалите.

На скиф ще участва завърналият се през тази година от Азърбейджан Борис Йотов. Той ще стартира в 10:40 ч в трета предварителна серия рамо до рамо с чехът Ондрей Синек, който след разочароващото си представяне на Олимпийските игри, ще гони задължителен успех пред родна публика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.