Силен старт на сезона за гребците ни

В италианския град Пиедилуко днес започна силната международна регата, която традиционно бележи началото на състезателния сезон за много от националните и клубни отбори в гребането. Тя се провежда в памет на Паоло Д’Алоя, Президент на италианската федерация по гребане през 70-те и 80-те години на миналия век. Мястото е център за подготовка на италианския национален отбор от края на 70-те години и предлага отлични условия за подготовка през цялата година.

Състезанието се провежда при традиционно силен международен интерес. Освен домакините от Италия, участват представителите на още 21 държави, сред които и България. В програмата са включени 22 дисциплини, включително и завърналата се в Олимпийската програма, след 20-годишно отсъствие, W 4-. Участват общо 173 лодки за състезанието в петък и събота и 184 лодки в неделя.

Кристиан Василев спечели втората предварителна серия в дисциплината скиф мъже. Той финишира с време 7:05,18 мин, изпреварвайки с 3,13 сек литовецът Белиаускас, който остана на второто място.

В третата серия, партньорът му от двойката скул Георги Божилов, завърши втори с време 7:12,11 мин, отстъпвайки първото място с 3,06 сек на чеха Матиас Кланг. И двамата състезатели се класират за финал, който ще се проведе утре от 9:40 местно време.

Двойката скул Марио Симеонов и Атанас Найденов се класира на пето място в първа серия с време 6:54,86 мин, на 36,85 сек от сребърните олимпийски медалисти Ритер и Грисконис от Литва, които спечелиха гонката.

Никола Попов и Рангел Кацарски са също пети във втората серия, но с време от 7:07,04, останаха на 44,97 сек от победителите Джентили и Батисти от Италия. за съжаление, и двете ни лодки отпаднаха от финала в дисциплината. Те ще се борят в разменени състави за по-предно класиране на състезанието в неделя.

Повече резултати от състезанието могат да се видят на сайта: http://www.memorialdaloja.org/index.shtml 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.