Невероятните Бонд и Мъри

Постигайки 69 поредни победи в мъжката двойка без рулеви, Ерик Мъри и Хамиш Бонд безспорно са най-успешните състезатели в историята на гребането. Известните като „Kiwi pair“ новозеландци притежават и две Олимпийски титли и също така държат най-добрите времена в две различни дисциплини (двойка без и двойка с рулеви).

След като през 2016 г приключиха последния си сезон заедно, двамата решиха да издадат книга, описваща живота им в спорта и извън него. Техните отношения през годините са известни по-скоро като между колеги, отколкото като между приятели или съотборници. Но въпреки това те са прекарали безброй часове, делейки тясното пространство на състезателната лодка и имат какво да разкажат.

Историята започва с  миналото на всеки един от тях, минава през запознаването им със спорта и разбира се, с техните първи моменти във водата. Тя улавя особеностите на техните личности, като Мъри е представен като по-безгрижен и весел, докато Бонд е по-сериозният от двамата. Разказът продължава да прескача между тях, показвайки различните им пътища към националния отбор на Нова Зеландия. Целта е да се изясни, ако това въобще е възможно, как тези две индивидуалности в крайна сметка се събират заедно и постигат своите невероятни успехи.

Истинската история започва когато двойката най-накрая е формирана. Как тези двама, толкова различни и същевременно толкова еднакви спортисти се превръщат в най-успешният екипаж в историята на гребането? Как въпреки личните си проблеми и някои неразбирателства с федерацията на Нова Зеландия, успяват да подобряват световните рекорди наляво и надясно?

Винаги ли е било лесно? -Не. Имало ли е вероятност кивитата дори да не заминат за Лондон? -Да. Какво се е случило? -Всичко това е описано в книгата за тяхната история.

Книгата е поглед навътре, към личността, към решителността, към работата в екип и саможертвата, необходима за превръщането на младежа в елитен гребец. Разказът е от първо лице, от позицията на самите тях. Той води читателя по пътя им, карайки го да се чувства сякаш лично е преживял всичките тези години, заедно с двойката. Разкрива част от миналото, хвърля светлина върху някои моменти, но основно акцентира върху победите и върху невероятната връзка между Хамиш Бонд и Ерик Мъри – „Kiwi Pair“!!!

Източник: http://www.worldrowing.com/news/the-inside-story-murray-and-bond

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.