Два медала за българските състезатели през първия ден в Блед

Veslaška zveza Slovenije | VZSБългарските състезатели завоюваха два медала на силната международна регата в Блед, Словения. Участие в нея взеха както домакините от Словения, така и национални и клубни отбори от Австрия, Хърватска, Унгария, Турция, Гърция, Сърбия, Чехия, Швейцария, Албания и Молдова.

Националният ни отбор се представи в дисциплините М2х, LM1x и W1x, като последна проверка преди домакинството на Световното първенство за младежи под 23 години в Пловдив. Рангел Кацарски и Марио Симеонов се класираха на четвърто място при двойките скул с време 6:43,66 мин. В дисциплината участваха общо 9 лодки, а победители са ВК Блед с време 6:34,83 мин.

 

 

Иван Колев достигна до големия финал, остана на шесто място на скиф лека категория с време 7:50,99 мин. от общо 30 участника. Победител стана силният словенски състезател Райко Хрват с време 7:12,10 мин.

 

 

 

 

Десислава Георгиева спечели сребърен медал на скиф при първия си старт за сезона и даде заявка за силно представяне и на световното първенство. С 8:00,03 мин, тя отстъпи с 4 секунди на швейцарката Паскал Уолкър.

 

 

 

 

 

Освен националите, в регатата взеха участие и юношите и девойките на клубовете „Черпоков“ и „Хеброс“. С медал се отличиха двойката без рулеви на „Черпоков“ при жените в състав Ванина Янакиева и Антоанета Караиванова. Те обаче се класираха трети от само три участващи лодки с повече от една минута изоставане от вторите. Участие в скиф девойки записа и Магдалена Тошкина от „Хеброс“, но силите й не достигнаха за попадане в първите 12 лодки. На двойка без рулеви юноши, Георги Карагьозов и Тодор Кисьов от „Черпоков“ останаха на 12-то място, но съотборничките им Линда Бонева и Владимира Фурнаджиева заеха почетното четвърто място на двойка скул при девойките младша възраст. В същата възрастова група, Иванина Петрова от „Хеброс“ достигна до петото място в големия финал.

Регатата беше удостоена и с истинско звездно присъствие – в дисциплината двойка без рулеви при мъжете, участие взеха олимпийските шампиони на двойка скул, хърватите Мартин и Валент Синкович, които спечелиха златните медали с време 6:36,17 мин.

Резултатите от първия ден на надпреварата можете да видите тук:  Серии – ден 1Финали – ден 1

Днес ще се състоят гонките от вторият ден на надпреварата, в които състезателите ни отново ще се борят за попадане във финалите и разпределението на медалите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.