В Сърбия беше открит сезонът на вода с тест 3 х 4000 м

В събота и неделя (25 – 26-ти март 2017 г) в Белград, на Ада Циганлия беше проведен първият тест на вода на сръбския национален отбор 60 екипажа във всички възрасти се състезаваха на дистанция 3 х 4000 м. Резултатите от контролното коментира Небойша Илич:

Този първи тест на вода за тази година имаше за задача да ни информира как са работили състезателите и техните клубове през зимния период. Въз основа на показаните резултати, най-добре представилият се екипаж е двойката без рулеви мъже в състав Милош Власич и Ненад Бедик от Партизан, които са участници в Олимпийските игри в Рио. След тази лодка, още три състава покриха норматив А. това са двойката без рулеви младежи (Игор Джерич и Дамян Лазич от Партизан), скиф мъже (Марко Марянович от Партизан) и двойката без рулеви мъже (Никола Цветич и Душан Славнич от Цървена звезда). Норматив Б беше покрит единствено от Александър Изда от Партизан на скиф юноши. По този повод искам да поздравя всички споменати до тук състезатели за постигнатите резултати, които са следствие на борбеност и адски много работа през изминалия период.

С изключение на Александър, който покри норматив Б, в категориите юноши и кадети на разполагаме с качествени състезатели на високо ниво, което е изключително тревожно. Със сигурност, отговорността за това носят треньорите в клубовете, които са отговорни за работата с подрастващите, както и хората, координиращи работата им. Особено лошо е положението в женското гребане, където в момента не разполагаме с нито една състезателка или екипаж, които да отговарят дори и на минимални изисквания. Този факт сам по себе си е неприятен, но още по-неприятното е, че развитието на женското гребане е определено като приоритет. – допълни още Илич.

Според него, метеорологичните условия при провеждането на тестирането са били нормални, въпреки наличието на страничен вятър.

Накрая искам да поздравя всички, които участваха в измерването на времето и обработката на резултатите. Те свършиха страхотна работа, особено при участието на толкова голям брой лодки. В крайна сметка, на организационно ниво, всичко беше изпълнено по най-високи стандарти и така би трябвало да изглежда всяко тестиране на федерацията по гребане на Сърбия. – завърши членът на Спортната комисия.

Резултати от проведения тест можете да видите тук.

Източник: http://www.serbian-rowing.org.rs/vesti_detalj.php?id=543

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.