13 български състезатели стартираха днес на Европейското за юноши и девойки

Днес в Крефелд, Германия започна Европейското първенство по гребане за юноши и девойки до 18 години. България е представена от 13 състезатели – 10 юноши и 3 девойки, които стартираха в предварителните серии и репесажите от днешната програма. 

В дисциплината двойка скул юноши (JM 2x) сме представени от Емил Нейков и Виктор Петров, които се класираха на четвърто място с време 7:27,35 мин. в четвърта предварителна серия. В последвалия репесаж те се класираха на второ място с време 6:56,14 мин, с което се класираха на полуфиналите и утре ще спорят за класиране от първо до 12-то място от общо участващи 21 лодки.

Четворката без рулеви юноши (JM 4-), в състав Александър Георгиев, Георги Цветанов, Пресиан Костов и Драгомир Борисов, останаха последни в своята предварителна серия с време 7:06,96 мин. Утре те ще се състезават във финал Б за разпределение на местата от 7-мо до 10-то.

Четворката скул юноши ( JM 4x) в състав Георги Чавдарски, Мартин Симеонов, Димитър Петков и Лазар Пенев, Също остана последна в своята предварителна серия с време 6:43,24 мин. На репесажа те се класираха на четвърто място с време 6:26,68 мин и останаха на финал С.

При девойките бяхме представени от Мадлен Маркова на скиф (JW 1x) и Линда Бонева и Владимира Фурнаджиева на двойка скул (JW 2x).

Мадлен се класира на четвърто място в своята предварителна серия с време 8:36,13. на репесаша тя завърши трета с време 8:43,20 мин и остана само на секунда и половина от класирането си в първите 12 лодки на първенството. утре тя ще гребе на полуфинал за финали С и Д, които ще разпределят местата от 13-то до 18-то.

Линда и Владимира също не се представиха особено убедително в предварителните серии и останаха на 5-то място с време 8:18,90 мин. В репесажите също не успяха да се преборят за място сред първите 12 лодки и останаха във финал С, с време 8:13,62 мин.

Резултатите от техните гонки можете да видите долу:

JW 2x Heat ; JW 1x Heat ; JM 4x Heat ; JM 2x Heat ; JM 4- Heat ; JW 1x Rep ; JM 4x Rep ; JM 2x Rep ; JW 2x Rep

Да пожелаем успех на състезателите ни на полуфиналите и финалите в неделя!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.