Ясни са участниците от Сърбия на Световната купа в Белград

В понеделник, 17 април в Белград беше проведено финалното контролно състезание на сръбската федерация по гребане за определяне на окончателните състави за участие в първия кръг на Световната купа, на което са домакини (05 – 07 май).

От явилите се 11 кандидати, три лодки удовлетвориха изискванията на западните ни съседи и ще представят страната на международната сцена.

Четворката без рулеви на Партизан в състав Александър Бедик, Игор Луцич, Игор Дерич и Дамян Лазич постигна време 6:11,20 мин, което беше и най-добрият резултат от всички лодки.

Скифьорът лека категория Милош Станоевич от Тамиш даде време 7:14,60 мин, което по специализираната таблица за разлика между съответните дисциплини е само с 0,4 секунди по-слабо от това на четворката.

Двойката скул на Чуруга в състав Марко Йосич и Петър Йованович също се класираха с резултат 6:38,80 мин (на 1,6 секунди от резултата на четворката).

Три лодки се представиха изключително добре на контролното – каза члена на Борда на сръбската федерация Небойша Илич – трябва да се отбележи, че трима от състава на четворката са младежи под 23 години, което е най-доброто доказателство за работата им през зимния период. Непосредствено след тях са и състезателите на скиф и двойка скул лека категория. Ние ще предложим трите екипажа за участие в Световната купа, но окончателното решение ще бъде взето от Изпълнителният съвет на Федерацията.

За състезанието за Световната купа вече са си осигурили място и състезаващите се на двойка без рулеви Милош Васич и Ненад Бедик, както и скифьорът Марко Марянович.

Пълните резултати от контролното можете да видите ТУК

Източник: http://www.serbian-rowing.org.rs/vesti_detalj.php?id=549

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.