Атлантически Хет-Трик

34-годишният Лasse Вулф Хансен от Дания, завърши успешно Talisker Atlantic Challenge 2021 и е победител в клас „Соло”. Преминаването на 3000-те мили през океана му отне 55 дни, 1 час и 9 минути! Това е третото му преминаване на Атлантическия океан за общо три години, през които Хансен прекара над 140 дни в морето.

Photograph: Penny Bird

Бившият войник се състезаваше с лодката „Ocean Warrior”. Той стартира от вулканичните брегове на Ла Гомера, Канарски острови на 12 декември 2021 г. и пристигна в Антигуа в събота, 5 февруари 2022 г. в 09:40 AST. Хансен беше посрещнат в корабостроителницата на Нелсън от членове на собственото си семейство и от голяма, аплодираща тълпа фенове, развяващи датски знамена и клаксони, гърмящи от суперяхтите в района.

Photograph: Penny Bird

Хансен се е състезавал в Talisker Whiskey Atlantic Challenge два пъти преди; веднъж през 2018 г. на двойка, и отново през 2019 г. на четворка.

На въпроса как е преминал този преход, в сравнение с предишните, той казва: „Нямам думи. Другите два прехода не са нищо в сравнение с този. Това е съвсем различно предизвикателство.”

За трудността на своето пътуване Хансен казва: „Тежките условия, съчетани с липсата на семейството ми, бяха много предизвикателни и ме тласнаха до ръба на колапс няколко пъти… но все пак съм тук.“

Photograph: Penny Bird

По време на преминаването си Хансен се сблъсква с трудностите на самотата, огромни вълни, риск от преобръщане, морска болест и оцеляване само на дехидратирана храна. Той е гребал ден и нощ, по два часа, с по два часа почивка между тях. Имал е невероятната възможност да види появата на кит в началото на своето пътешествие, както и стадо делфини, следвало лодката му в продължение на почти седмица.

Photograph: Penny Bird

Неговото трето прекосяванена Атлантическия океан е посветено на набирането на средства за SMILfonden (фондация Smile), която помага на хронично болни деца и техните семейства.

Източник: https://row-360.com/atlantic-hat-trick-lasse-wulff-hansen-twac-ocean-rowing/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.